Development update - Stage opdracht

Door wildewouter op woensdag 20 juni 2012 11:00 - Reacties (8)
Categorie: Development updates, Views: 2.910

Dit is mijn eerste blog als devver bij Tweakers.net. Ik wil jullie hier wat meer vertellen over mijn werkzaamheden bij Tweakers en in deze blog zal ik het met jullie hebben over mijn stageopdracht.

In februari 2012 begon ik als stagiair bij Tweakers Technology in Amsterdam. Mijn opdracht bestond uit het onderzoeken van de mogelijkheid om een beta systeem te implementeren in Tweakers.net. Indien die mogelijkheid bestond, dan zou ik ook een proof of concept schrijven.

Na het uitschrijven van mijn plan van aanpak bleek al snel dat een beta systeem prima mogelijk was binnen Tweakers (surprise surprise). Na enkele weken had ik een systeem draaiend dat ervoor zorgde dat wanneer je met de juiste rechten de pricewatch bezocht, het zoekveld blauw werd (niet heel mooi, wel zeer effectief om te testen). Uiteindelijk zijn er twee manieren ontwikkeld om een beta te implementeren binnen de website.

Omdat Tweakers.net al een vrij oude website is bestaat er aardig wat legacy code, wat sinds de start van Tweakers 7.0 trouwens steeds een stuk minder wordt, waren er meerdere, twee, manieren om nodig om beta's draaiend te krijgen op de website. De eerste, en ook de gemakkelijkste, is de injectie methode. Deze houdt simpelweg in dat wanneer een functionaliteit niet object geŲrienteerd (OO) is er simpelweg op basis van beta rechten runtime code wordt geÔnjecteerd. De tweede, wat ingewikkelerde methode is de loader methode. Deze methode behelst het laden van een object op basis van rechten (dependency injection).

Het beta systeem is nog niet helemaal af. De versie die ik bouwde was geoptimaliseerd voor de huidige Tweakers versie en op dit moment is er nog geen tijd geweest om deze om te zetten naar Tweakers 7.0. Dit gaat gebeuren zodra 7.0 de deur uit is en we wat meer tijd hebben om andere dingen op te pakken.

Tijdens mijn stage is mij ook een baan aangeboden bij Tweakers zoals jullie misschien wel voorbij hebben zien komen in de development roundups. Ik werk op dit moment mee aan Tweakers 7.0 en ben voornamelijk nog bezig geweest met de vernieuwde pricewatch.

Ik zal af en toe een blogje posten over hoe het gaat en jullie zien ons werk vanzelf verschijnen in Tweakers 7.0.

Volgende: Schiet vogels op Android 10-'12 Schiet vogels op Android

Reacties


Door Tweakers user Devilly, woensdag 20 juni 2012 11:18

Gefeliciteerd met je baan! :) Persoonlijk zou ik het leuk vinden als je je injectie en loader methodes uitgebreid zou beschrijven, inclusief stukken code enz. Dat wat je nu beschrijft is interessant, maar blijft wat mij betreft iets te veel aan de oppervlakte.

Door Tweakers user ViperNL, woensdag 20 juni 2012 11:25

Zo ver dat mag natuurlijk, we willen niet dat je plotseling onder verdachte omstandigheden van de aardbodem verdwenen bent.. :9

Door Tweakers user Precision, woensdag 20 juni 2012 12:18

Een code voorbeeldje ontbreekt :)
Het lijkt me interessanter om eens concreet te zien wat je doet, niet dat we daarom alle code moeten zien. Gewoon een kleine nietszeggende functie, desnoods vertaald als foobar etc.

Door Tweakers user himlims_, woensdag 20 juni 2012 12:37

ik mis een beetje; beta systeem - beta van wat? pricewatch? website? forum? etc.

Door Tweakers user [x], woensdag 20 juni 2012 13:34

Wat voor framework gebruik je voor dependency injection?

Ik ben onlangs geswitcht van Unity naar AutoFAC vanwege performance.

Door Tweakers user The Eagle, woensdag 20 juni 2012 14:06

Ach gussie, een jonkie O+
Success met je stage kerel :Y)

Door Tweakers user wildewouter, woensdag 20 juni 2012 14:18

@Devilly, ViperNL, Precision
Ik zal ook een wat diepgaander stuk schrijven.

@himlims_ een beta systeem voor eigenlijk alles wat je daar noemt. Het maakt niet uit wat voor functionaliteit eigenlijk. Het gaat meer om dat elke functie, van een zoekmachine tot een videoplayer, vervangen kan worden door een andere, dergelijke, beta functionaliteit.

@[x] Ik heb een eigen service geschreven voor mijn dependency injection.

Door Tweakers user wildewouter, woensdag 20 juni 2012 14:29

Mijn stage is vorige week afgerond ;)

Reageren is niet meer mogelijk